Details, kaarten en animaties voor kometen

Komeet C/2011 L4 (PANSTARRS) in 2013

Komeet C/2011 L4 (PANSTARRS) in 2013

De gegevens over kometen in hemel.waarnemen.com zijn uitgebreid met extra details over de zichtbaarheid, en waar nodig met kaarten van de baan van een komeet en (soms) animaties die de beweging van de komeet weergeeft aan onze hemel. Ook verschijnen kometen nu automatisch in de maandelijkse en interactieve hemelkaarten wanneer ze helder genoeg zijn.

Naast summiere basisinformatie en een tabel met de positie en helderheid van iedere komeet gedurende de periode dat deze zichtbaar is, zijn er nu meer details beschikbaar. Iedere detailpagina toont nu informatie over baan van de komeet en zijn periodiciteit. Ook wordt vermeld wanneer de komeet zichtbaar is in onze streken, of dat aan de ochtend- of aan de avondhemel is, en hoe helder wij de komeet (ongeveer) kunnen zien. Daarnaast wordt vermeld door welke sterrenbeelden het object zoal beweegt.

Onder dit tekstgedeelte van de pagina bevinden zich hemelkaartjes met de baan van de komeet aan de hemel, voor een waarnemen in onze streken. Al naar gelang de zichtbaarheid van de komeet worden 0, 1 of 2 kaartjes voor de ochtend- en/of avondhemel getoond. Voor de meest spectaculaire kometen wordt ook een animatie bijgevoegd. Onder de afbeeldingen bevindt zich net als voorheen een tabel met gedetailleerde positie- en helderheidsgegevens.

De kometenpagina’s zijn te bereiken via de pagina Zichtbare kometen voor dit moment. Zie bijvoorbeeld de detailpagina Komeet C/2012 S1 (ISON) in 2013. Zie ook de interactieve hemelkaart met de kometen Encke en C/2012 S1 (ISON).

Komeet C/2012 S1 (ISON) aan de ochtendhemel

Komeet C/2012 S1 (ISON) aan de ochtendhemel

Komeet C/2012 S1 (ISON) aan de avondhemel

Komeet C/2012 S1 (ISON) aan de avondhemel

Advertenties

Over Hemel Waarnemen

hemel.waarnemen.com biedt informatie over verschijnselen aan de sterrenhemel voor Nederland en België in het Nederlands/Vlaams.
Dit bericht werd geplaatst in Inhoudelijke update, Nieuw in de astrokalender, Nieuwe pagina en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s