libTheSky gepubliceerd

libTheSky, het hart van de software waarmee je posities en verschijnselen aan de sterrenhemel kunt uitrekenen, en waarmee hemel.waarnemen.com wordt gemaakt, is online gepubliceerd.

libTheSky is een Fortranbibliotheek waarmee eenieder de postities van Zon, Maan, planeten, asteroiden, kometen en sterren kan uitrekenen. Deze gegevens kunnen vervolgens weer worden gebruikt om bijvoorbeeld samenstanden van de Maan en planeten uit te rekenen, of zon- en maansverduisteringen.

De software is in de afgelopen jaren ontwikkeld door en voor de populair-sterrenkundige website hemel.waarnemen.com en is nu publiekelijk (vrij en gratis) beschikbaar onder de Gnu Public License (GPL) v3. Hierdoor kan het gebruikt worden door anderen, en kunnen anderen gemakkelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de software, of eventuele fouten vinden en melden. De software is te vinden en te downloaden via de libTheSky homepage.

Advertenties

Over Hemel Waarnemen

hemel.waarnemen.com biedt informatie over verschijnselen aan de sterrenhemel voor Nederland en België in het Nederlands/Vlaams.
Dit bericht werd geplaatst in Technische update. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s