Zichtbaarheid van het ruimtestation ISS

Er is een nieuwe pagina toegevoegd aan hemel.waarnemen.com waar je de toekomstige verschijningen van het ISS aan de hemel kunt vinden, voor een aantal plaatsen in Nederland en België. De pagina is te vinden op: http://hemel.waarnemen.com/cron/iss.html

Behalve de datum en het tijdstip van de overgang toont de pagina de windrichting, de hoogte aan de hemel en de helderheid van het ISS bij het begin, maximum en einde van de verschijning, alsmede de duur van de overgang. In sommige gevallen valt het maximum samen met het begin of het einde van de zichtbaarheid van het ISS.

De gegevens worden weergegeven voor een aantal plaatsen in Nederland en België. Doordat het ISS zich op een hoogte van circa 400km bevindt kan een verschil van 100km of 200km in locatie op Aarde een groot verschil voor de precieze omstandigheden van de overgang. In sommige gevallen kan een overgang alleen in bepaalde delen van de Benelux worden gezien.

Advertenties

Over Hemel Waarnemen

hemel.waarnemen.com biedt informatie over verschijnselen aan de sterrenhemel voor Nederland en België in het Nederlands/Vlaams.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuwe pagina en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s